Om

Hamarløpet er et 10 kilometer langt gateløp som har som hovedmål å fremvise det beste av hva innlandsbyen Hamar har å by på - i tillegg til å få folk i form.


Hamarløpet arrangeres av "Foreningen Hamarløpet". Dagens format hadde sin premiere i 2013 og har vokst fra drøyt 100 deltagere til over 700 i 2024. I 2019 ble barneløpet inkludert i arrangementet.


Formålet med Hamarløpet er altså å slå et slag for folkehelsa ved å motivere folk til å komme seg ut på bena. Vi ønsker at Hamarløpet skal være en arena også for de som normalt ikke deltar på andre løpsarrangement, men som likevel har lyst til å utfordre seg selv eller naboen. Her skal prestisjen tones ned og aktivitetsgleden dyrkes, der O2-snappere og hverdagsmosjonister kan finne sine egne utfordringer på en felles arena.


I tillegg ønsker vi med Hamarløpet å skape liv i byen og vise fram det beste av hva byen har å by på hva angår naturperler, steder og omgivelser.


Arrangementet arrangeres av Foreningen Hamarløpet ,et ideelt og ikke-komersielt tiltak. Eventuelle overskudd går derfor til gode formål.


Hamarløpets styre består av:

Erik Grøndalen, Pål-Erik Langøigjelten. Bente Langøigjelten, Maja Almlid og Espen Almlid.


Kontaktperson er Espen Almlid tlf 91821150 / hamarlopet@gmail.com