Løype

Løypa til Hamarløpet er en flat og kontrollmålt 10-kilometer som går langs flotte turveier ved Mjøsa ut fra Hamar sentrum.


Start og målgang er på Skibladnerbrygga.


Utgang går på gang- og sykkelsti forbi Koigen, deretter til venstre inn på turvegen. Følger så denne til inngangsområdet til Domkirkeodden. Går opp til høyre og mot Hamardomen. Går mellom Hamardomen og låven og fortsetter på "øvre sti" (dvs den nærmest bilveien, gjennom Domkirkeodden, forbi de gamle hyttene som Barfrøstua mm.


På tur ut av Domkirkeodden går løypa av til høyre opp på Strandvegen. Følger denne til krysset ved Torp legesenter, går der av opp til høyre, deretter til venstre etter 50m inn på boligfeltet og Håkon Håkonsonsgate.

Så følges denne til veien igjen kommer ut på Strandvegen. Følger Strandvegen videre og vender mot byen igjen ved å løpe gjennom begge jernbaneundergangene og gjøre en tur innom gapahuken og touch av Furuberget.


Retur til Skibladnerbrygga langs Strandvegen/Gangvei. Til høyre på sti før gamle Hamar Camping og inn på grusvei gjennom hele musèområdet. Fortsetter til Løtenbygningen og svinger opp mellom Hamardomen og låven igjen. Grusvei langs Ridehusstranda. Avslutningen inkluderer stien rundt Koigen.

UANSETT HVOR SAKTE DU LØPER SÅ KNUSER DU ALLE SOM LIGGER PÅ SOFAEN.